De kleurrijke MUURKUUR-muur aan het Santo Tomásplein werd vandaag officieel ingehuldigd. Het prachtige ontwerp dat de 175 m² muur siert, is van de hand van Steven Martin. Steven Martin kon door zijn plots overlijden jammer genoeg zijn kunstwerk zelf niet afwerken.

Op verzoek van de naaste familie en als eerbetoon heeft Mols kunstenaar Chris Vangoethemd – naar het ontwerp van Steven – de muurschildering verder afgewerkt. Een passend opschrift naast de muurschildering verwijst naar Steven als beloftevolle ontwerper.

MUURKUUR past binnen het project M.art en is een initiatief van jeugdhuis Tydeeh en de jeugddienst. Met het project willen we de lege, grijze en saaie gevels in onze gemeente omvormen tot een kunstzinnige muur.

De eerste muur binnen het project was de gevel langs aan het Santo Tomásplein. Hiervoor werd een wedstrijd uitgeschreven. Uit de dertien inzendingen wist het ontwerp van Steven Martin zowel de jury als heel wat online stemmers het meest te bekoren.

Professioneel kunstenaar
Bart Boudewijns, een professioneel graffitikunstenaar, begeleidde Steven Martin bij het overbrengen van zijn ontwerp op de muur. Samen bespraken zij het plan van aanpak. In maart zette Steven dan de eerste penseelstreken van zijn ontwerp op de muur.

Overlijden Steven Martin
Jammer genoeg kon Steven door een plots overlijden zijn kunstwerk zelf niet afwerken. Op verzoek van de naaste familie en als eerbetoon werd Mols kunstenaar Chris Vangoethemd gevraagd om het werk van Steven te realiseren. Chris kon aan de hand van het ontwerp en enkele kleurindicaties verder werken op de contouren die Steven zelf aanbracht op de muur.

Eerbetoon
Naast de muurschildering verwijst een plaatje met een passend opschrift naar de beloftevolle ontwerper.

MUURKUUR
Dankzij MUURKUUR kunnen eigenaars van een lege, saaie gevelmuur, hun muur ter beschikking stellen van een kunstenaar die er iets moois van maakt. Uiteraard behoudt de eigenaar van de muur alle inspraak over wat er op zijn muur komt: een schilderwerk, gedicht, tekst, graffiti, een installatie,...

Voor elke muur zoeken we de kunstenaar die qua aanpak en visie 'matcht' met de muur. Lees de 'afsprakennota MUURKUUR' via www.gemeentemol.be.